Onze missie

Accelerate the mobility transition in cities

“Electric cargo bikes changed my life”, Jelle Maijer, Founder

Jelle’s Story

Twee jaar geleden kochten we zelf een elektrische bakfiets. Een flinke investering, maar misschien wel onze beste ooit: het veranderde ons leven. Autogebruik werd namelijk steeds frustrerender, terwijl de noodzaak van die ritten bleef. Maar nu kwamen we met gemak in alle uithoeken van de stad en deden we niet meer dagelijks, maar wekelijks de boodschappen. En we leenden de fiets steeds vaker uit, zelfs aan ondernemers. Zo nestelde zich een plannetje in ons hoofd dat er niet meer uitging. En leidde tot Cargoroo…

“Ik bracht er zelfs mijn vrouw mee naar het ziekenhuis voor de bevalling”

The missing link in shared urban mobility

Van onbetaalbaar naar haalbaar

De elektrische bakfiets van Urban Arrow is de beste die er op dit moment is. Maar je koopt er ook een goede tweedehands auto voor. Vandaar Cargoroo, waarmee de elektrische bakfiets voor iedereen toegankelijk is. Je wordt minder afhankelijk van die auto en vervangt het door een gevoel van vrijheid. Echt, probeer het maar.

In binnen- en buitenland hebben we inmiddels prestigieuze prijzen gewonnen voor onze innovatieve mobiliteitsoplossing. En krijgen we bij meer en meer gemeentes een voet tussen de deur. Die zetten graag de stap om autogebruik te verminderen. Maar dan willen ze niet in de weg staan van de wijnleverancier die zijn klanten bedient. De klusser die vier grote emmers latex nodig heeft. De buurvrouw die naar de geitenboerderij wil. Of zoals een van de oprichters laatst bekende: ‘Ik bracht er zelfs mijn vrouw mee naar het ziekenhuis voor de bevalling’. Er is overduidelijk een beweging in gang gezet. En wij gaan zorgen dat het tot een positieve ervaring leidt.

Ga de uitdaging aan

Het is voor ons belangrijk de drempel weg te nemen. Vandaar een laag tarief en geen abonnementskosten. We dagen je uit: download de app, registreer je en leen een fiets. Al is het maar voor een uurtje, je zult versteld staan hoe makkelijk en veilig je je in het verkeer voortbeweegt. Aan jou of je dat vervolgens vaker gaat doen. Maar wij zijn inmiddels allemaal verslaafd aan dat ding.

Awards

Founders

Jelle Maijer

Jaron Borensztajn

Erik de Winter