Algemene informatie

Cargoroo is een elektrische deelbakfiets die je met een app kunt huren voor korte of langere tijd. Elke bakfiets heeft zijn eigen vaste plek. Via de app kun je zien waar de bakfietsen staan, welke er vrij zijn en kun je hem reserveren.

Voor iedereen die kan fietsen. Wil je ergens naar toe met je kinderen? Heb je veel of zware boodschappen? Wil je spullen vervoeren? Dan is een Cargoroo bakfiets heel handig!

Om een Cargoroo bakfiets te huren moet je ouder dan 18 zijn, je moet een smartphone hebben en de app downloaden. Je moet een adres en een bankrekening hebben in één van de landen waar we actief zijn (momenteel is dat Nederland en België). Verder moet je je aanmelden in de app en een incasso-machtiging afgeven om de kosten te incasseren.

Momenteel hebben we bakfietsen staan in Den Haag. Een aantal andere steden zijn in voorbereiding. Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan ben je de eerste die dat weet.

We zijn aan het groeien en dat betekent dat het aantal steden en locaties waar we actief zijn toeneemt. Wil je op de hoogte gehouden worden, meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan op deze pagina en dan krijg je een email als we bij jou in de buurt komen. Hoe meer aanmeldingen in een buurt, hoe groter de kans dat we daar bakfietsen kunnen gaan neerzetten.

Klik hier voor onze algemene voorwaarden
Klik hier voor onze privacybeleid

Via e-mail: support@cargoroo.nl
Via telefoon: 085 – 01 61 444 (dagelijks van 9.00 tot 17.00)

Inschrijven

Download de app en kies voor ‘registreren’. Na voltooiing van jouw inschrijving volgt een telefonische verificatie binnen 24 uur. Je kan ons hier ook zelf over bellen op werkdagen tussen 09:00-17:00 uur om jouw account te verifiëren. Let hierbij op als je gaat registreren. Je moet 18 jaar of ouder zijn om de bakfiets te gebruiken.

Bij het aanmelden vragen we je om een kopie van je paspoort of identiteisbewijs voor het vastellen van je leeftijd. Gebruik je je paspoort dan adviseren we je om je BSN nummer af te plakken. Je kan hiervoor ook de KopieID app gebruiken.

Onze leeftijdsverificaties worden uitgevoerd door een externe partij waarvan de data automatisch wordt verwijderd na 30 dagen. Een verwijderingsverzoek kan gestuurd worden om de gegevens per direct te verwijderen.  Uiteraard snappen we jullie voorzichtigheid en dat het om gevoelige informatie gaat. Onfido, onze externe partij, voldoet aan Soc 2 Type II, wat betekent dat zij het hoogste niveau van gegevensbeveiliging en privacy accreditatie hebben dat beschikbaar is voor een aanbieder van identiteitsverificatie.

Indien je van Cargoroo gebruik wilt maken, dan zijn de NAW gegevens, bankrekening en telefoonnummer noodzakelijk. Bankgegevens zijn voor ons niet zichtbaar, en alleen versleuteld in gebruik door de afdeling Finance.

Elke smartphone met iOS of Android is geschikt – mits niet al te verouderd.

Je kunt met je familie één account gebruiken, maar degene op wiens naam de account staat blijft verantwoordelijk voor het gebruik van de bakfiets en de gemaakte kosten.

Daar werken we aan, op dit moment is het handigste om bij de naam de bedrijfsnaam in te vullen met daarachter de naam van de gebruiker.

Als je het e-mailadres weet waarmee je inlogt maar niet je wachtwoord, dan kun je in de app klikken op “wachtwoord vergeten”. Als je ook het e-mailadres niet meer weet, stuur dan een mailtje naar support@cargoroo.nl, dan proberen wij het terug te vinden aan de hand van je naam of adres.

Inschrijven is gratis, voor het verifiëren van je bankrekening schrijven we 1 cent af.

Stuur een mailtje naar support@cargoroo.nl

Reserveren

Je kunt 20 minuten van tevoren een bakfiets reserveren. Dat kan alle dagen van het jaar, op ieder moment.

Nee, momenteel kun je per persoon 1 bakfiets tegelijk reserveren.

Het starttarief is 1 euro.

Je kunt een reservering in de app annuleren. Als je dat binnen 3 minuten doet dan zullen we het starttarief niet in rekening brengen.

Op dit moment nog niet. We hebben hiervoor gekozen omdat het ook betekent dat je niet hoeft aan te geven wanneer je de bakfiets terugbrengt. Dus blijf gerust nog even op het strand hangen.

Fietsen

De ervaring leert dat iedereen die regelmatig fietst, ook op een elektrische bakfiets kan fietsen. In het begin moet je even wennen aan de lengte van de fiets. Het sturen is daardoor iets anders. Na 5 minuten oefenen lukt het bijna iedereen. De bakfiets is ook met kinderen erin heel stabiel door het lage zwaartepunt.

Met een volle accu haal je ongeveer 100 kilometer.

De accu’s worden door ons vervangen zodra de accu onder de 2 streepjes komt. We doen dat meestal ’s nachts. Je kunt in de app zien hoe ver je ongeveer kunt fietsen met de huidige stand van de accu.

Ja, vanuit de app kun je de bakfiets tussentijds op slot zetten en dan weer open maken. Gebruik bij voorkeur ook de ketting, dan staat hij nog veiliger. De huur beëindigen kan alleen op de oorspronkelijke locatie waar je de bakfiets gehuurd hebt.

Bel onze klantenservice. Het nummer staat in de app.

Nee, maar hou de accu wel in de gaten.

Hier vind je uitleg en instructievideo’s.

Kids en Cargoroo

De algemene mening is dat een bakfiets voor het vervoeren van kinderen veiliger is dan een fiets met kinderzitjes. De bakfiets is uitgerust met drie gordeltjes voor kinderen en een Maxi-Cosi houder voor de allerkleinsten. Het materiaal (schuim) van de bak is hetzelfde als voor helmen wordt gebruikt.

Hier vind je de instructievideo. Let op: niet iedere Cargoroo heeft een Maxi-Cosi houder. Dit kun je zien in de app als je op de fiets klikt.

In de modellen met Maxi-Cosi kunnen maximaal 3 kinderen zitten of 2 kinderen en een baby in de Maxi-Cosi. In de bakfietsen zonder Maxi-Cosi kunnen 2 kinderen zitten.

Kinderen vanaf de leeftijd dat ze kunnen zitten tot een jaar of 8 passen in de bakfiets. Baby’s die nog niet kunnen zitten, kunnen met een Maxi-Cosi in de bakfiets.

Nee het vervoeren van personen achterop is niet mogelijk.

Betalingen

€1,00 starttarief
€4,20 per uur / €0,07 per minuut
Geen verborgen kosten

Je betaalt zolang je het gebruikt.
En geen minuut langer.

Betalen doe je na afloop van een rit met een automatische incasso. De betaling wordt enkele dagen na de rit van je bankrekening afgeschreven.

In de toekomst wordt het mogelijk om ook een factuur te krijgen over de
gemaakte ritten, momenteel is dit helaas niet mogelijk.

Als je vragen hebt over je factuur stuur dan een email naar support@cargoroo.nl

Verzekeringen en diefstal

Voor onze elektrische bakfietsen gelden dezelfde regels als voor fietsers. Voor fietsers (en bakfietsers) is een verzekering niet verplicht. Als je zelf geen aansprakelijkheidsverzekering hebt, raden we je wel aan om die af te sluiten: als bestuurder van een (bak)fiets ben je immers aansprakelijk voor schade die je veroorzaakt.

De bakfiets zelf is door ons verzekerd voor diefstal en schade. Schade aan derden, andere verkeersdeelnemers en inzittenden is niet door ons verzekerd. In het algemeen vallen deze risico’s onder de ongevallen-, aansprakelijkheid- en/of ziektekostenverzekering van de bestuurder en/of de inzittenden.

Als de fiets op slot stond, ben je niet aansprakelijk voor diefstal. Bij nalatigheid (als de fiets niet op slot stond) ben je wel aansprakelijk. In het geval van diefstal van een gehuurde bakfiets ben je verplicht om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie en contact met ons op te nemen.