fbpx Skip to main content

Van boer naar buurt

We weten intussen precies hoe vol de accu moet zijn om goed op onze locaties te raken. Zo kunnen onze vrijwilligers steeds met een gerust hart de boer op!

RuudLekkernassûh

Stichting Lekkernassûh brengt verse, seizoensgebonden groenten van lokale boeren tot bij buurtbewoners van Den Haag. Elke week bieden ze groentepakketten en andere regionale producten aan op vier versmarkten. Daarnaast verdelen vrijwilligers de pakketten ook met de Cargoroo bakfiets over zes afhaalpunten in de stad. Zo kunnen alle Haagse inwoners genieten van (h)eerlijke, gezonde voeding én een gezellig moment met andere leden en vrijwilligers.

(H)eerlijke, lokale voeding voor iedereen

Lekkernassûh werd opgericht in 2014 als schakel tussen lokale boeren en de buurtbewoners in Den Haag. Hun missie: biologische groenten aan een eerlijke prijs afnemen bij de boer en zonder winstbejag op het bord van de buurtbewoners krijgen. Inmiddels telt de organisatie zo’n zeventig vrijwilligers en verdeelt ze groentepakketten aan een vijfhonderdtal Haagse huishoudens. Alle groenten zijn duurzaam geteeld, pesticidevrij en bevatten zo min mogelijk verpakkingsmateriaal.

Elke week organiseert Lekkernassûh vier versmarkten op verschillende locaties in de stad. Hier kunnen leden hun groentepakket ophalen, maar ook ander lokaal lekkers kopen, zoals brood, eieren, kaas en honing. Naast de versmarkten, voorziet de stichting ook zes afhaalpunten bij vrijwillige buurtbewoners thuis. Zo willen ze (h)eerlijke, biologische groenten uit de regio toegankelijk maken voor iedereen.

De boer op met de Cargoroo buurtbakfiets

Bij de opstart van de zes particuliere afhaalpunten was Lekkernassûh op zoek naar een praktische transportoplossing. Zo kwamen ze terecht bij Cargoroo. “In één Cargoroo bakfiets passen juist tien groentepakketten,” vertelt Ruud, transport coördinator van de afhaalpunten. “Daarnaast kan je ook prima een extra bak achter de fiets koppelen. Dit maakt van Cargoroo de ideale oplossing om onze pakketten vlot én duurzaam naar de zes verdeelpunten te brengen.”

“Dit maakt van Cargoroo de ideale oplossing om onze pakketten vlot én duurzaam naar de zes verdeelpunten te brengen.”

Ook de Cargoroo app vind Ruud een groot voordeel. “Hij is heel eenvoudig te installeren en je ziet gemakkelijk waar de dichtstbijzijnde fiets staat en waar je hem kan terugzetten.” Ook het feit dat je kan zien hoe vol de accu van de bakfiets is, haalt Ruud aan als pluspunt. “Je wil uiteraard niet ergens stranden met twintig verse groentepakketten. We weten intussen precies hoe vol de accu moet zijn om goed op onze locaties te raken. Zo kunnen onze vrijwilligers steeds met een gerust hart de boer op!”

Ken jij een buurtinitiatief dat we mee op rolletjes kunnen zetten?

Leave a Reply