Cargoroo haalt 10 miljoen op om Europese steden autovrij te maken 

12 december, AMSTERDAM – Cargoroo, bekend van de gele elektrische deelbakfietsen, heeft tien miljoen euro opgehaald bij investeerders. Door het sluiten van een nieuwe financieringsronde breidt Cargoroo haar leidende positie op het gebied van e- deelbakfietsen in Europa uit. Zo worden nog meer autoritten vervangen door een rit met de e-bakfiets en worden steden leefbaarder, gezonder en veiliger.


Uitbreiding in Europa

Het opgehaalde kapitaal maakt verdere groei mogelijk voor de specialist in de elektrische deelbakfietsen. De uitbreiding van het deelconcept in Europa wordt met de investering versneld. Volgend jaar doet Cargoroo haar intrede in meer Duitse steden. Daarnaast wordt het concept in Frankrijk in de stad Lyon gelanceerd. In de Europese steden die al bekend zijn met het deelconcept, zoals Antwerpen en Berlijn, groeit de aanwezigheid van Cargoroo. Het aantal bakfietsen wordt daar aanzienlijk verhoogd.

In Nederland, waar het deelconcept kortgeleden in Eindhoven is gelanceerd, komt de elektrische deelbakfiets in meer buurten en steden beschikbaar. Daarnaast wordt in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Nijmegen en Arnhem het aantal deelbakfietsen verder uitgebreid. Verder gaat Cargoroo nieuw talent aantrekken om samen nog meer klanten de voordelen van de edeelbakfiets te laten ervaren.

Met deze investering kunnen we samen met het Team een grote volgende stap maken in onze missie: het leefbaarder, gezonder en veiliger maken van steden” aldus CEO Erik de Winter. “Naast kapitaal brengen de investeerders ervaring en kennis met zich mee op het gebied van de deeleconomie, de publieke sector en mobiliteit. Daarbij liggen we volledig op één lijn in onze visie en waarden.” 

Investeerders met een gezamenlijke doelstelling

The Sharing Group en Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) sluiten zich aan bij de bestaande investeerder Fairtree Elevant Ventures. Gezamenlijk investeren zij met leasemaatschappijen tien miljoen euro.

The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor ‘Good Sharing’ concepten. Joost van Rooij, CMO The Sharing Group: “Op het gebied van deelmobiliteit is MyWheels het bekendste merk in onze portfolio. De investering in Cargoroo sluit hier naadloos op aan; beide concepten dragen bij aan minder auto’s in de straat en meer leefbaarheid.”    

PDENH investeert als publiekfonds in Noord-Hollandse bedrijven en initiatieven die bijdragen aan de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit in de regio. Joost de Waard, Investment Manager PDENH: de deelbakfiets is een serieus alternatief voor het autogebruik in de dichtbevolkte Europese binnensteden en wij geloven dat Cargoroo als marktleider in staat is om dit concept op grote schaal uit te rollen. En behalve minder CO2, dragen de gele bakfietsen ook bij aan een gezondere levensstijl van de gebruiker!”  

David Evans, Managing Director of Fairtree Elevant Ventures, Cargoroo’s early-stage investor, says of the new investment round, Cargoroo has consistently shown significant performance in the e-share cargo bike field. It has grown rapidly year on year since its inception and is now looking further afield to scale into Germany and France. The success of this new round of investment is a testament to our belief in the company. Cargoroo’s strong focus on enabling greater mobility, healthier cities, and better lifestyles align with our broader portfolio of businesses that operate in the sustainability sector. The Sharing Group and ParticipatiefondsDuurzame Economie Noord-Holland (PDENH) are joining us in this financing round, both of whom we are pleased to partner with as Cargoroo continues to scale across the continent.”

Over Cargoroo

Cargoroo is een elektrisch deelbakfietsplatform met een vloot van meer dan 700 elektrische bakfietsen. De deelvervoerder richt zich op iedereen die af en toe een bakfiets nodig heeft, zoals ouders die een uitstapje willen maken met de kinderen,mensen die zware of grote spullen moeten vervoeren of studenten die kamers willen verhuizen. Daarnaast zijn ookstedelijke ondernemers en stadslogistiek een snelgroeiendemarkt. Ondertussen worden er tien duizenden klanten bediend en heeft het bedrijf dit aantal verdrievoudigt in het afgelopen jaar. Samen hebben ze dit jaar ruim 1.500.000 miljoenkilometers gefietst en met de aankomende verdubbeling van de vloot kan deze impact verder toenemen met nieuwe en bestaande klanten. Cargoroo is actief in grote steden in Nederland zoals Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Eindhoven,Arnhem en Nijmegen. Over de grens is Cargoroo al actief in Antwerpen, Berlijn en Leuven.

Over The Sharing Group

The Sharing Group is een snelgroeiende familie van techbedrijven voor ‘Good Sharing’ concepten. The Sharing Group maakt het delen van spullen en diensten duurzaam en frictieloos. Winst en welzijn gaan hand in hand. De focus ligt op de markten van technologie, energie en mobiliteit. Bekende merken in het portfolio zijn onder ander Mijndomein, MyWheels en EnergyZero.

Over PDENH

PDENH staat voor Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland. Het is een fonds van de Provincie Noord-Holland en heeft 85 miljoen euro beschikbaar om te investeren in duurzame en innovatieve bedrijven en initiatieven. PDENH richt zich op zakelijke activiteiten in Noord-Holland die financieel, economisch en sociaal rendement opleveren. Er is inmiddels in meer dan 30 bedrijven en projecten geïnvesteerd die bijdragen aan de energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit. PDENH is een samenwerking van KplusV en StartGreen Capital.

Meer informatie op https://www.pdenh.nl/ en LinkedIn.  

Over Fairtree Elevant Ventures

Fairtree Elevant Ventures is a European investment fund focused on accelerating ambitious, growth-oriented companies preparing to scale. Investing in a better world, Fairtree ElevantVentures invests in businesses reshaping the physical economy by leveraging technical innovation, rapidly shifting channel dynamics and evolving consumer priorities to unlock radical disruption in legacy industries. Fairtree Elevant Ventures is part of the Fairtree Group, a leading global investment manager founded in 2003 that manages alternative and long-only investment portfolios across all global asset classes with around €7 bn under management. The firm prides itself on its acclaimed specialist teams with meticulous top-down and bottom-up analysis, ensuring a diversified and holistic approach.