Cargoroo is meer dan straatmeubilair. Samen gaan we voor een leefbare buurt. Schonere lucht, veiliger en met meer ademruimte. Met onze deelbakfiets dragen we bij aan lokale initiatieven met een impact in de buurt.

Fighting Foodwaste

Diego haalt een paar keer per week met onze bakfiets het niet verkochte brood op bij Rise Bakery op de Albert Cuyp. Hij brengt het brood naar inloophuis Makom voor de maaltijd aan het einde van de dag.

Lekker Nassuh

Lekkernassuh is een georganiseerde gemeenschap van mensen die samen werkt richting de visie van een eerlijk, lokaal voedselsysteem in en rondom Den Haag. De mate waarin je als lid een bijdrage levert aan het halen van deze visie is afhankelijk van jouw eigen wil, beschikbare tijd, passie en onze wederzijdse behoeften.

#supportyourlocals #korteketen #letscargoroo #boerenvoorburen

Ruben 👉🏽 https://lnkd.in/e46eUk7
Parool 👉🏽 5000 kilo groenten & fruit naar gezinnen in nood: https://www.parool.nl/cs-b920cba3
AT5 👉🏽 https://www.at5.nl/…/duizenden-kilos-groenten-en-fruit-naar…

The friday delivery

In april 2020 heeft het team van Cargoroo met 5 bakfietsen in Amsterdam meegeholpen om een deel van de 5.000 kilo groente & fruit te bezorgen bij gezinnen in Amsterdam West.

Na een welkom en uitleg door Abdelhamid Idrissi gingen we op weg. Dana bedankt voor het uitzoeken van de slimme fietsroutes! Overtollig voedsel van lokale boeren is direct naar armlastige gezinnen gebracht. Boeren voor Buren!

👉🏽 Studiezalen Amsterdam organiseerde alle vrijwilligers die pakketten maken en adreslijsten opstelden. Groenten en fruit via Vereniging FlevoFood en van Zonneheerdt, Polderpotato en Fruithal Smits uit Flevoland. Het transport was in handen van Motion Transport, Cargoroo en Uber.

Port of Amsterdam via Oram, stelde een loods ter beschikking en Amsterdam Economic Board en Jacqueline Van De Sande & Beaumont Communicatie hielpen met organisatie en communicatie. Dank aan de Rabobank Amsterdam 🙌🏼

De elektrische bakfiets veranderde mijn leven

Jelle’s Story

Twee jaar geleden kochten we zelf een elektrische bakfiets. Een flinke investering, maar misschien wel onze beste ooit: het veranderde ons leven. Autogebruik werd namelijk steeds frustrerender, terwijl de noodzaak van die ritten bleef. Maar nu kwamen we met gemak in alle uithoeken van de stad en deden we niet meer dagelijks, maar wekelijks de boodschappen. En we leenden de fiets steeds vaker uit, zelfs aan ondernemers. Zo nestelde zich een plannetje in ons hoofd dat er niet meer uitging. En leidde tot Cargoroo…

“Ik bracht er zelfs mijn vrouw mee naar het ziekenhuis voor de bevalling”

Jelle Maijer, Founder