fbpx Skip to main content

Samen sterk voor een inclusieve buurt

Als je ziet dat je smiles krijgt van dames die nog nooit op een bakfiets hebben gefietst en helemaal elektrisch gaan, dat is geweldig

OuardaLife & Style in Amsterdam-Oost

Wijkinitiatief Life & Style ondersteunt kwetsbare groepen in Amsterdam-Oost. Ze organiseren allerlei activiteiten, waaronder voorlichtingsbijeenkomsten, trainingen, gratis maaltijden en een weggeefwinkel. Maar het bekendste is Life & Style wellicht voor haar ‘krachtmoeders’. Deze vrouwen met een migratieachtergrond worden opgeleid om in gesprek te gaan en hulp te bieden aan buurtbewoners. Vaak hebben zij geen rijbewijs. Daarom ging Cargoroo bij hen langs voor een toffe fietsles met de elektrische bakfiets!

Iedereen verdient een plek in de maatschappij

“Samen sterk voor een actieve en inclusieve buurt”; zo luidt de slagzin van bewonersorganisatie Life & Style in Amsterdam-Oost. Dit initiatief werd opgericht door Ouarda el Morabet in 2014 om hulp te bieden aan (financieel, sociaal of emotioneel) kwetsbare groepen. Samen met haar team van enthousiaste vrijwilligers, organiseert ze diverse diensten en activiteiten voor buurtbewoners, zoals gratis maaltijden en een weggeefwinkel.

Daarnaast focust Life & Style zich vooral op vrouwen uit de buurt. Met haar Marokkaanse achtergrond, weet Ouarda uit eerste hand hoe moeilijk het kan zijn om je plek te vinden in de maatschappij. Daarom begon ze met aanbieden van emanciperende en verbindende activiteiten, zoals ontmoetingsavonden, voorlichting rond diverse onderwerpen, alsook Nederlandse taallessen en computerlessen.

Met een smile de fiets op

In 2021 startte Ouarda ook met het trainen van zogenaamde ‘krachtmoeders’. Deze vrouwen met een migratieachtergrond gaan wekelijks de straat op om met buurtbewoners in gesprek te gaan, hen te informeren en hulp te bieden waar nodig. “De dames zelf zijn super enthousiast en trots om krachtmoeder te zijn. Zij zijn blij dat zij mensen kunnen helpen en een verbindende rol kunnen spelen in de buurt,” vertelt Ouarda.

Ken jij nog zo’n tof wijkinitiatief waarvoor onze buurtbakfiets goed van pas kan komen?

Leave a Reply